Minilening

Minikrediet- Krediet met een laag rentetarief

Een andere benaming voor een minilening is ook wel ‘minikrediet’. De termen ‘krediet’ en ‘lening’ worden in de praktijk vaak door elkaar heen gebruikt, hierdoor is het verschil tussen deze twee termen minimaal geworden. Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor het afsluiten van een minikrediet, tenslotte gaat het dan vaak om bedragen tot ongeveer 1000 euro. Het afsluiten van een minikrediet kan gemakkelijk via het internet, u hoeft hier dus erg weinig moeite voor te doen. Met de kredietverstrekker spreekt u vooraf af over welke looptijd u de lening graag af wilt lossen, gedurende deze periode moet u natuurlijk ook rente betalen over het krediet. De rente ligt bij een minikrediet vaak erg laag, de voornaamste redenen hiervoor zijn dat het natuurlijk om een erg laag bedrag gaat en dat de looptijd van zo’n krediet redelijk kort is. De aflossing van een minikrediet gebeurt in de meeste gevallen in een periode van 3 weken tot maximaal 3 maanden.

Minikrediet zonder BKR

Hebt u een negatief leenverleden? Bij het afsluiten van een minikrediet hebt u dan in de meeste gevallen niets te vrezen. De meeste kredietverstrekkers die dergelijke kleine leningen verstrekken hechten vaak niet enorm veel waarde aan het BKR register. Tenslotte kan iemand die 3 of 4 jaar geleden enkele keren vergeten is een lening of krediet af te lossen tegenwoordig wel gewoon netjes een lening afbetalen. De meeste kredietverstrekkers die helemaal niet kijken naar het BKR register hanteren vaak wel een wat hoger rentepercentage, dit moet dan het risico dekken dat de leningmaatschappij loopt. Zoals u ziet kunt u dus ook een minilening zonder BKR afsluiten.

Veel geld lenen

Wilt u toch wat meer geld lenen dan het maximale bedrag van duizend euro? Dat is natuurlijk ook mogelijk, echter valt het dan niet meer onder de term ‘minikrediet’. Als we spreken over een minikrediet, dan hebben we het over een bedrag dat maximaal enkele duizenden euro’s bedraagt.