Minilening

Minilening aanvragen- Gemakkelijk online aanvragen

In Nederland en België treden steeds meer kredietverstrekkers toe tot de markt van de minileningen. Voor consumenten is het meestal erg interessant om een minilening aan te vragen op het moment dat men op (zeer) korte termijn geld nodig heeft. Het aanvragen van een minilening neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag, u hebt het gehele geldbedrag vervolgens binnen enkele uren op uw bankrekening staan. Voor het aanvragen van een minilening hoeft u tegenwoordig niet meer naar het kantoor van de kredietverstrekker te gaan, u kunt dit namelijk gemakkelijk via het internet doen. De meeste kredietverstrekkers vragen niet enorm veel gegevens, tenslotte gaat het ook niet om een enorm geldbedrag. Er zijn verschillende kredietmaatschappijen die ook even kijken naar uw leenverleden, op basis hiervan beslissen ze vervolgens of ze u wel of geen lening gaan verstrekken. In vrijwel alle gevallen kunt u de minilening gewoon aanvragen, ook als uw leenverleden niet heel positief is. Er zijn redelijk veel kredietmaatschappijen die bij het verstrekker van een dergelijke kleine lening helemaal niet kijken naar het leenverleden, dit is dus per maatschappij verschillend.

Minilening aflossen

Op het moment dat u de minilening hebt aangevraagd, krijgt u binnen enkele uren al het geldbedrag op uw rekening gestort. Vanaf het moment dat u het geldbedrag hebt ontvangen bent u de lening officieel aangegaan, u moet vanaf dat moment aan verplichting als het betalen van rente en het aflossen op de lening gaan voldoen. Het is aan te raden om goed te letten op de data wanneer u weer een klein geldbedrag af moet lossen, meerdere fouten hierin kunnen namelijk voor een negatieve notering in het register van het BKR zorgen. Indien u één keer vergeet om de lening af te lossen is dat uiteraard geen enkel probleem, u krijgt dan netjes van de kredietverstrekkers de mededeling dat u bent vergeten om de aflossing voor de betreffende maand te verrichten. Bij het consequent niet betalen van de aflossing kan een kredietverstrekker moeilijk gaan doen, een negatieve BKR notering kan hierdoor volgen.

Looptijd minilening

De looptijd van een minilening is in vrijwel alle gevallen erg kort, denk hierbij aan ongeveer 3 weken tot maximaal 3 maanden. De looptijd van een minilening verschilt natuurlijk per kredietverstrekkers, deze kijkt bijvoorbeeld ook naar de hoogte van het geleende bedrag en uw huidige financiële situatie. Bij het afsluiten van de minilening komt u met de kredietverstrekker overeen hoeveel u maandelijks af zou kunnen lossen. Houd bij het afsluiten van een minilening altijd rekening met onverwachte situaties zoals ontslag van uw werk, leen dus nooit meer dan u uiteindelijk terug kunt betalen!