Minilening

Minilening afsluiten- Direct online afsluiten!

Een minilening staat ook wel bekend als flexlening, minikrediet of flitslening, eigenlijk bedoelen we hiermee een lening waarbij een maximaal te lenen bedrag van kracht is. Het afsluiten van een minilening kan ideaal zijn voor consumenten die opeens geld nodig hebben, bijvoorbeeld om apparatuur in het huishouden te vervangen. De meeste kredietverstrekkers bieden minileningen aan tot een bedrag van ongeveer duizend euro. Meer geld lenen dan duizend euro kan uiteraard, echter valt het dan niet meer onder het begrip ‘minilening’. Voor het afsluiten van een minilening hoeft u tegenwoordig niet meer bij de kredietverstrekker langs te gaan, u kunt een dergelijke lening namelijk gemakkelijk via het internet afsluiten. Enkele kredietverstrekkers kijken bij het verstrekken van een minilening ook naar uw leenverleden, ze kunnen hiervoor uw BKR registratie opvragen. Een BKR registratie kan zowel positief als negatief zijn, als u in het verleden namelijk altijd uw lening hebt terugbetaald, dan krijgt u een positieve vermelding in het BKR. Een negatieve vermelding krijgt u als u bijvoorbeeld meerdere malen uw lening niet hebt afgelost op het afgesproken tijdstip.

Online geld lenen

Met het afsluiten van een minilening bent u maar enkele minuten kwijt, u kunt deze lening dus ook afsluiten als u met spoed geld nodig hebt. Ondanks dat een minilening vaak om een redelijk klein bedrag gaat, is het ook aan te raden om eerst uw eigen financiële situatie te beoordelen, alvorens u de lening afsluit. In de meeste gevallen kunt u tot een bedrag van 1000 euro lenen met een minilening, het kan echter voorkomen dat een kredietverstrekker uw financiële situatie niet in staat acht om een dergelijke lening te dragen, deze zal u dan het advies geven om een lager bedrag te lenen.

Minilening voordelen

Het grote voordeel van een minilening is dat u deze enorm snel af kunt sluiten, binnen enkele minuten kunt u het afsluiten van het minikrediet namelijk al rondmaken en aan het eind van diezelfde dag ontvangt u het geleende bedrag al op uw rekening. De looptijd van een minilening is vaak ook erg kort, dit varieert tussen de twee weken en de drie maanden. Uiteraard is de looptijd van de lening afhankelijk van de afspraken die u met de kredietverstrekker maakt, deze kan u namelijk ook langer de tijd bieden om de lening af te lossen. In de meeste gevallen is het goedkoper om een minilening zo snel mogelijk af te lossen, tenslotte hoeft u dan maar over een kortere periode rente te betalen. Het rentepercentage ligt bij een minilening vaak iets hoger dan bij een langere lening, de reden hiervoor is dat een minilening vrijwel altijd binnen korte tijd wordt afgelost waardoor de kredietverstrekker ook maar een kortere periode heeft om de rente te innen.

Er zijn in Nederland en België tal van kredietverstrekkers actief waar u goedkoop een minilening af kunt sluiten, op onze website kunt u de meest betrouwbare en goedkope aanbieders van een kleine lening met elkaar vergelijken!